Wespen bestrijden

Wespen bestrijden bij overlast? Is rustig in de tuin zitten er niet meer bij en wordt u telkens lastig gevallen door wespen? Dan is de kans erg groot dat er een wespennest aanwezig is, hier kunnen honderden tot wel duizenden wespen leven die voor angst en overlast zorgen. Wilt u weer rustig van uw huis en tuin genieten? Dan is wespen bestrijden de enige oplossing.

De steek van een wesp is zeer pijnlijk en voor mensen met een wespenallergie kan dit zelfs dodelijk zijn. Ook wilt u er niet aan denken dat een van de kinderen of huisdieren een wespensteek oploopt. De aanwezigheid van een enkele wesp kan voorkomen, het wordt echter een probleem als je telkens lastig gevallen. Meerdere wespen hangen continue om u heen met hun herkenbare gezoem. Gezellig barbecueƫn is er door deze ongewenste plaagdieren niet meer bij.

Helaas komen wespen af op bloemen, planten en etenswaren, dit zijn juist de dingen die u graag in uw tuin of op balkon kwijt wilt. Wilt u weer genieten van uw eigen binnen- en buitenruimtes? Dan is wespen bestrijden de enige oplossing en heeft u hiervoor een ongediertebestrijder nodig. Zij weten als geen ander hoe zij effectief en snel uw wespen probleem voor u kunnen oplossen.

Wespen bestrijden | Waarom een ongediertebestrijder?

Vooral in de zomermaanden neemt de overlast van wespennesten toe en proberen veel mensen deze zelf te bestrijden. Dit wordt door professionals met klem afgeraden en zij adviseren om dit aan hen over te laten. Er zijn veel bestrijdingsmiddelen tegen wespen verkrijgbaar via internet en u kunt er ook diverse methodes vinden om zelf wespen te bestrijden. Vaak zijn deze manieren gevaarlijk en niet effectief, met als resultaat dat de doe-het-zelver nare wespensteken oploopt. Dit voorkomt u door wespen bestrijden aan een professional over te laten.

Wespennest verwijderen

Een wespennest verwijderen lijkt misschien een makkelijke klus door de artikelen en verschillende tips die online worden gedeeld. Het tegendeel is echter waar, veel tips zijn ronduit gevaarlijk en kunnen u behoorlijk in de problemen brengen, zoals een wespennest bestrijden met een honkbalknuppel of vuur. Bij het gebruik van een knuppel bent u waarschijnlijk al tig keer gestoken voordat u Ć¼berhaupt in de buurt van het nest bent gekomen. Hierdoor loopt u risico op een allergische reactie en kan een ziekenhuisopname zelfs nodig zijn.

Door het ingespoten gif dat vrijkomt na een steek kunt u last krijgen van hoofdpijn, braken, vermoeidheid of een dalende bloeddruk. Voor volwassenen is observatie in het ziekenhuis nodig bij twintig steken of meer, voor kinderen ligt dit aantal een stuk lager.

De tip om een wespennest te verwijderen door deze te bestrijden met vuur is zeer gevaarlijk, het risico op brandwonden is groot en de kans dat uw woning brandschade oploopt ook. Doordat een wespennest gemaakt is van dun, op papier lijkend materiaal, verkregen door hout tot pulp te kauwen, is deze zeer brandbaar. Daarnaast dood u hiermee niet alle wespen en kunt u de wespen tevens ontzettend agressief maken waardoor ze het gemunt hebben op u en omstanders. Vandaar dat wij bij het bestrijden van wespen een ongediertebestrijder adviseren.

Effectief Wespen bestrijden? Schakel direct een ongediertebestrijder in!

U bent zich inmiddels bewust van de gevaren van de aanwezigheid van een wespennest en de risico’s van zelf bestrijding. Maar wat mag u verwachten van een professionele ongediertebestrijder? Kort opgesomd deskundigheid, veiligheid, professionele bestrijdingsmiddelen- en methodes, maar ook ervaring met het bestrijden van wespen in kleine ruimte zoals de zolder of uw schuur. De voordelen toegelicht:

– Deskundigheid: Een professionele ongediertebestrijder heeft veel kennis over wespen en hun gedrag.
Veilig wespen bestrijden: dit doen ze door beschermingsmiddelen te dragen die hen volledig beschermt tegen steken en door ademhalingsapparatuur mee te nemen.
– Effectieve bestrijdingsproducten: De producten waar ongediertebestrijders gebruik van maken, zijn niet vrij verkrijgbaar en hebben een sterkere werking. Hiermee weten ongediertebestrijders zich goed raad door de trainingen die zij genoten hebben.
– Ervaring met wespen bestrijden in kleine ruimtes; een ongediertebestrijder is opgeleid en getraind om in kleine ruimtes effectief wespennesten te verwijderen. Zij gebruiken hiervoor doeltreffende middelen en dragen de juiste beschermende kleding om wespensteken te weren.

Wespen bestrijden kosten

Het bestrijden van wespen brengt uiteraard kosten met zich mee. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren:

– Waar bevindt het wespennest zich? Kan de ongediertebestrijder hier gemakkelijk bij of zit het nest bijvoorbeeld in het dak, waardoor een hoogwerker ingeschakeld dient te worden?
– Is het probleem na een bezoek opgelost of is het noodzakelijk dat er een tweede bezoek aan te pas komt?

Zoals u wellicht begrijpt kunnen de kosten pas concreet ingeschat worden nadat de ongediertebestrijder het wespennest en de locatie ervan heeft gezien. U kunt wel een indicatie van de kosten opvragen zodat u een idee heeft van de mogelijke kosten.Voor een prijsopgave kunt u contact opnemen.

Wespen bestrijden spouwmuur

Als u wespen van- en naar uw huis ziet vliegen, maar niet goed kunt zien waar ze blijven, dan zit het nest waarschijnlijk in een spouwmuur. Het vervelende hiervan is dat ze niks van het isolatiemateriaal overlaten, dit moet wijken voor het wespennest en naast overlast brengt dit dus een extra probleem met zich mee. Nu denkt uw mogelijk dat het probleem te verhelpen is door de opening in de spouwmuur te dichten, helaas is het niet zo simpel. De wespen knagen zich hierdoor een weg naar buiten en het nest blijft zitten. Hiervoor heeft u een ongediertebestrijder nodig, die het wespennest volledig verwijdert.

Een wespennest wordt meestal aangetroffen op plekken die moeilijk te bereiken en een goede beschutting hebben, in bomen en struiken kom je ze dan ook het meest tegen.

Wanneer wespen bestrijden?

Zodra u overlast begint te krijgen van wespen is het van groot belang om een ongediertebestrijder in te schakelen. Gezien de agressieve aard van wespen en de steken die zij kunnen uitdelen om hun nest te beschermen, is het raadzaam om snel een ongediertebestrijder in te schakelen. Snel bestrijden is veiliger voor u en het gezin, maar voorkomt ook een hoop overlast, zoals schade aan uw spouwmuur of overige ruimtes in en om uw woning.

Aan het einde van de dag is een wespennest vaak wat rustiger en dit is een goed moment om het wespennest te bestrijden. Door hier speciale bestrijdingsproducten in te spuiten komt de koningin te overlijden samen met haar darren (mannetjes). Hierna zal ook het nest sterven en kunt u deze na een paar dagen veilig verwijderen.