Muizen bestrijden

Muizen bestrijden in huis of in uw bedrijfspand is ontzettend belangrijk, deze onschuldig ogende plaagdieren zijn dit namelijk allerminst. Ze veroorzaken grootse problemen in uw woning of bedrijfspand door hun verwoestende geknaag waardoor u geconfronteerd wordt met hoge reparatiekosten, en in het ergste geval zelfs brandschade door kortsluiting.

Naast de materiële problemen waarmee ze u opzadelen brengen ze ook ziektes mee en vormen daarmee een direct gevaar voor uw gezondheid. Wist u dat u niet verzekerd bent tegen schade aangebracht door muizen? Aangezien muizen het heerlijk vinden om aan kabels te knagen komt het nog weleens voor dat er kortsluiting ontstaat met brand als gevolg.

Muizen bestrijden in huis

Het hebben van muizen in huis maakt u allerminst blij. U weet immers dat ze voor schade zorgen en erg onhygiënisch zijn om mee samen te leven. Doordat ze zich graag ophouden in ruimtes waar eten bereid en genuttigd wordt, loopt u het risico om ziektes op te lopen. Let daarom goed op verpakkingen die open zijn geknaagd en op de sporen van muizenkeutels en urine in keukenkastjes en lades.

Heeft u een muizenplaag?

Bij meerdere muizen of als er sprake is van een muizenplaag, zal u al snel hun herkenbare geur ruiken, en deze is verre van fris. Nog een goede reden om muizen bestrijden in huis een prioriteit te maken is dat ze ook uw nachtrust flink kunnen verstoren met hun piep-, knaag- en krasgeluiden. Wilt u effectief en blijvend van muizen in huis af? Schakel dan een ervaren ongediertebestrijder in!

Ook bij het aantreffen van muizensporen in uw bedrijfspand is het van groot belang dat u tijdig hulp inschakelt en uw werknemers/collega’s en klanten beschermt tegen ziektes. Muizen houden zich namelijk maar al te graag op in bedrijfskantines en horecakeukens, het is er warm en er is altijd voedsel te vinden. Kortom een ideale woonplek voor een muizenfamilie!

Muizenoverlast

Keutels, urine en aangevreten verpakkingen, dit is slechts een kleine opsomming van de muizenoverlast die ruim een kwart van de Nederlanders ervaren. Zoals we al aangaven gaat muizenoverlast gepaard met gezondheidsrisico’s. Deze ontstaan doordat de uitwerpselen en urine van muizen voedsel vervuilen en besmetten met ziektekiemen.

Controleer bij muizenoverlast daarom altijd goed de verpakkingen die u in huis hebt voordat u de producten gaat gebruiken. Bent u in aanraking gekomen met uitwerpselen of een dode muis, was dan ontzettend goed uw handen en draag bij voorkeur handschoenen. Zeker als u aangevreten verpakkingen weggooit of een dode muis verwijdert.

Zelf muizen bestrijden of een ongediertebestrijder inschakelen?

Muizenoverlast kan ontzettend snel toenemen als u de ernst van muizen bestrijden niet serieus neemt. Helaas wilt ook het zelf bestrijden van een muizenplaag niet altijd het probleem doen oplossen. Doordat muizen zich ontzettend snel voortplanten is het slechts een kwestie van tijd voordat dit probleem serieuze vormen gaat aannemen.

Bij gunstige omstandigheden werpt een vrouwtjes muis zo’n vijf tot 10 keer per jaar een nest, bestaande uit zo’n drie a twaalf muisjes per keer. Deze jongen zijn op hun beurt al na een aantal weken geslachtsrijp en hun draagtijd duurt slechts negentien tot eenentwintig dagen. Zo heeft u binnen de kortste keren een flinke muizenplaag in huis of in uw bedrijfspand.

Muizen bestrijden lijkt simpel

Zelf muizen bestrijden lijkt een simpele oplossing, echter is dit niet zo eenvoudig als gedacht. Een muis vangen is geen gemakkelijke klus en bij veel mensen speelt angst een grote rol, waardoor ze zich geen raad weten met een gevangen of dode muis. Het grote voordeel van het professioneel muizen bestrijden is dan ook de ervaring en kennis waarover een ongediertebestrijder beschikt.

Met deze kennis zijn zij beter in staat om het muizen probleem effectief en blijvend te verhelpen. Hiermee voorkomt u dat het probleem erger wordt en geeft u tevens niet onnodig veel geld uit aan tijdelijke oplossingen die het probleem niet volledig aanpakken. Voor grote en terugkerende muizenplagen is het noodzakelijk om deze professioneel te laten bestrijden, omdat u deze simpelweg niet zelf onder controle zult krijgen.

Kosten muizen bestrijden

De kosten van muizen bestrijden zijn afhankelijk van de grote van het probleem. Bent u er snel bij en betreft het een kleine muizenfamilie of is er sprake van een grote muizenplaag? De grote van het probleem bepaalt de kosten, hierom adviseren we om contact op te nemen zodat u samen met een ervaren telefoniste de problemen in kaart kunt brengen en een indicatie van de mogelijke kosten kunt krijgen.

Houd er rekening mee dat bij het zien van een enkele muis in huis deze vaak niet alleen is en er waarschijnlijk al sprake is van een plaag. In veel gevallen zal de ongediertebestrijder meerdere keren langs moeten komen om het probleem goed en blijvend op te lossen. Zo is het onder meer nodig om naden en kieren goed te dichten en het bestrijdingsmiddel op de belangrijkste plekken aan te brengen.

Bespaartip: informeer bij de buren van je woning of bedrijfspand of zij ook last hebben van muizen en deze mogelijk samen willen bestrijden? Zo kun je delen in de kosten en los je het probleem goed op.