Bedwantsen bestrijden

Bedwantsen bestrijden? Deze beestjes zijn een ware nachtmerrie en houden zich graag op in ons bed, tussen de kieren van plinten en onder het vloerbedekking, maar ook tussen de naden van onze matrassen. Last van pijnlijke of jeukende bultjes? Ontdek hier of u mogelijk last hebt van bedwantsen en schakel een professionele ongediertebestrijder in.

Bedwantsen in huis, zo herkent u ze:

  • Kleine rode bijtwondjes: deze kunnen meerdere dagen voor jeuk zorgen en lijken op muggenbulten met het verschil dat er meestal drie bij elkaar zitten. Ook bekend als ontbijt, lunch en diner voor een bedwants.
  • Bloedvlekjes en schilfertjes in bed.
  • Hun ontlasting; deze laat donkere, bijna zwarte vlekken achter in de zoom van het matras.
  • Hun herkenbare geur; deze is zoetig zoals koriander of amandel. Er wordt ook beweerd dat ze naar vieze was ruiken.

Bedwantsen in bed

Bedwantsen leven in en rondom onze bedden, hier houden ze zich schuil en doen zich tegoed aan ons bloed als we slapen. De beet van een bedwants zal u niet direct voelen doordat ze een verdovend goedje inspuiten tijdens het bijten. Als u dan in de ochtend wakker wordt zal u er echter wel last van hebben, in de vorm van rode bultjes die meerdere dagen erg jeuken.

Daarnaast heeft de aanwezigheid van bedwantsen ook veel effect op uw nachtrust en is het voor veel mensen erg beangstigend. Wilt u weer prettig slapen en fijn ontwaken? Dan moet er snel iets gebeuren. Des te meer omdat bedwantsen zich erg snel voortplanten en een bedwantsen plaag natuurlijk het laatste is waar u op zit te wachten.

Bedwantsen bestrijden

Binnen korte tijd kunnen bedwantsen zich verspreiden, nadat zij zich gevoed hebben met menselijk of dierlijk bloed leggen ze ongeveer tien eitjes. Deze komen ongeveer na 14 dagen uit, waarna de nimfen met 6 weken volwassen zullen zijn en zich gaan voortplanten. Dit maakt dat u al snel een ware bedwantsenplaag in huis hebt en het aantal beten flink toeneemt. Bedwantsen bestrijden is dan ook de oplossing om uzelf, uw kinderen en eventuele huisdieren te beschermen. Hier moet u zeker rekening mee houden bij het bestrijden van bedwantsen.

Bedwantsen bestrijden door ongediertebestrijding

Zodra u hebt vastgesteld dat u inderdaad last hebt van bedwantsen is het erg belangrijk om de plaag niet te verspreiden. Laat kleding en beddengoed in de kamers liggen waar de plaag zich bevindt. Verplaatst deze niet naar de wasmachine of andere ruimtes in huis, hiermee verspreid u namelijk het probleem. Effectieve bedwantsen bestrijding kan alleen slagen als alle eitjes en nimfen gedood worden. Als er slechts een enkele bedwants of een aantal eitjes overleven, begint het probleem weer opnieuw en keert de plaag terug.

Dit bemoeilijkt dan ook het zelf bestrijden van bedwantsen. Er is een grote kans dat u hierin zelf niet zal slagen. Wilt u effectief en blijvend van bedwantsen af? Onderschat dit probleem dan niet en voorkom dat u iedere nacht geteisterd wordt door beten. Schakel onze vakkundige ongediertebestrijder(s) in en ga weer met een gerust hart slapen.